Minusta

Leila Koivukangas
Olen 39-vuotias Yhteisöpedagogi Espoosta, äiti ja puoliso. Olen alun perin Pohjois-Pohjanmaalta kotoisin, mutta asunut Espoossa pian 20-vuotta lukuun ottamatta neljää vuotta ulkomailla. Perheeseeni kuuluu miehen lisäksi yhteensä neljä lasta. Olemme tällä hetkellä koiraton koiraperhe, kun jouduimme lopettamaan rakkaan espanjanvesikoiramme viime syksynä.

Työskentelen Espoon Kaupunginkirjastossa Lasten ja nuorten osallisuuden tukemisen prosessissa (sanahirviön lyhenne on Lanu) Asiakaspalvelupäällikkönä. Viihdyn työssäni valtavan hyvin, sillä uskon vakaasti, että lisäämällä lasten ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksia heidän ympäristöönsä, heidän hyvinvointinsa lisääntyy. On mahtavaa, kun saa tehdä työtä minkä takana voi seistä vilpittömästi!

Ennen kirjastoa olen tehnyt töitä yhteensä noin 16-vuotta Espoossa nuorisotyössä ja lastensuojelussa. Nuorisotyö on se, mihin alun perin olen kouluttautunut ja työskennellyt eri ympäristöissä lasten ja nuorten kanssa nuorisotiloilta jalkautuvaan työhön ja etsivään nuorisotyöhön. Lastensuojelun puolella työskentelin niin ikään tietysti lasten ja nuorten kanssa, mutta isolta osin myös heidän vanhempiensa kanssa.

Nuorisotyön ja lastensuojelun vuosista on jäänyt paljon osaamista ja ymmärrystä lasten ja nuorten kasvusta ja haasteista sekä perheiden monista elämäntilanteista ja nämä ovat minun vahvuuksiani.

Minut löytää usein lenkkeilemästä Karakallion ja Leppävaaran ympäristöstä ja syksyisin sienimetsistä. Liikkumisen lisäksi tykkään kirjoista, teatterista, hevosista (eläimistä yleensä), viherkasveista ja hyvästä ruoasta. Koirat ovat oikeastaan aina olleet iso osa elämääni ja jossain vaiheessa kotiin tulee vielä koira.